БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ: „VIOLONS BARBARES“ И БЕЛА РАДО

Български гласове – уникална вечер ще се състои в Прео Оберхаусберген в събота, 18 май от 20:00 часа по повод 10-годишнината на Европейска асоциация „Кирил и Методий“, където гласовете на жените от Бела Радо ще се присъединят към гласовете на мъже от трио Violin Barbarians и техните традиционни цигулки. Една вечер, богата на цветове и прилив на енергия.

Бела Радо

Бела Радо е създадена през 90-те години в Карлсруе, Германия от група немски момичета, запленени от танците от цял ​​свят (Tanzhaus). Всичко се превръща в концерт на известния хор „Мистериите на българските гласове“ в техния град: изумени от красотата на традиционните български песни, те решават да оформят хор от женски гласове в идентичен репертоар.

През 2003 г. тяхното приключение има нов развой, като започна сътрудничество с младия български хоров диригент Димитър Гугов, който е завършил Музикалната академия в Пловдив. Оттогава репертоарът се обогатява, а Бела Радо дава все повече и повече концерти, някои от които с триото Боя. Днес Бела Радо има тринадесет певци от Германия, Чехия и България.

Варварски цигулки

Те са трима – българин, монголоид и французин, но сякаш цялото племе от яростни конници ни отвежда в азиатската степ, минавайки през балканските земи, цигулки на гърба и барабани в куфари. Violins Barbares е среща на трима музиканти с различен произход и култура: Димитър Гугов (България), Дандарваанчиг Енкяргал – Епи (Монголия) и Фабиен Гийо (Франция).

От музиката на третия им албум Wolf’s Cry (април 2018) идва единствено, силно сцепление и преливащ ентусиазъм. Пънк-рок рифове (Spring Punk), варварски цигулки, галопиращи между степите на Азия при портите на Европа. Всичко това е весело и грандиозно, кръвта ни да се разгорещи!

Билети може да закупите online от тук:

или в деня на събитието. Местата са
ограничени, попитайте тук:


Купи билет


Попитай за свободни места

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *