Рецитал на пиано

Даниела Цекова ще изпълни сонати на Франц Лист и Леонард Бернщайн, както и на Филипо Запони.

Родена в България, Даниела Цекова е завършила усъвършенстваното си музикално обучение в Държавната музикална академия в София, където през 2004 г. получава бакалавърска степен по пиано с най-високо отличие. Същата година се присъединява към Консерваторията в Страсбург и получава дипломите за напреднали и концертни програми по пиано и камерна музика, както и дипломата за специализация по пиано. Притежава магистърска степен по научни изследвания (2007 г.) и докторска степен по музикология (2015 г.) от Страсбургския университет.
Носител на множество награди и медали на международни конкурси за пиано и камерна музика в България, Словакия, Полша, Мароко, Италия, Даниела Цекова провежда редовни концертни дейности и изявява на международни фестивали в Европа, като като солист и камерен музикант, също и с оркестър.
Тя е преподавател по художествено преподаване в Консерваторията в Страсбург и в Музикалната академия в Страсбург – НИСО.

Даниела Цекова е член на нашата Асоциация и кани всички сънародници и приятели на България на своя пиано рецитал, който ще се състои тази неделя (6 октомври) в Ingersheim (Villa Fleck, 3 Route de Colmar) от 17ч. 

Входът е свободен.

За повече информация последвайте линка:


Виж още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *