Благотворителната фотоизложба „Различните деца на България“

На 3-ти юни от 17 ч. в Liеu d’Europe (Мястото на Европа) в Страсбург се състоя официалното откриване на благотворителната фотоизложба „Различните деца на България“ (за деца в неравностойно положение). На откриването присъствахаПостоянният представител на България в Съвета на Европа г-жа Мария Спасова, на г-жа Вероник Бертол – зам.–кмет по европейските въпроси в Община Страсбург, гости.

Учениците от по-горните класове с желание се включиха в подготовката на събитието, като подготвиха преводите от български на френски и на немски език за изложбата. Тази изложба бе съпътствана от изложба с рисунки и макети на децата и ученици по темите: „Да играем заедно“ и „Детство мое“. Музиканти – членове на Асоциацията – свириха за гостите.

На следващия ден – 4-ти юни – от 11:00 до 16:00 в Liеu d’Europe(Мястото на Европа) се проведе празникът, посветен на патрона на нашето училище и на Международния ден на детето. Присъстваше и Посланик Мария СпасоваУчениците представиха програма от песни, стихотворенияИмахме и гостенка от България – Златина от Златоград, която рецитира стихотворението „Обич“ от  Дора Габе.

На празника трио „Исполин“ (французи) изпълниха за нас български народни песни. Играхме и български хора, разбира се…

Събраните дарения за деца в неравностойно положение надхвърли два пъти очакваното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *