Гост на училището и на асоциацията г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България

Гост на училището и на асоциацията г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България

На 19 октомври 2019 г. се състоя тържеството по официалното откриване на десетата редовна учебна година на Българско училище „Христо Ботев“ в град Страсбург и по случай 10-годишнината от създаването на Европейска асоциация „Кирил и Методий“. Гост на училището и на асоциацията бе г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България. Събитието се проведе във Военния музей във Ванцено/ MM Park France/ и в присъствието на Посланик Катя Тодорова – Постоянен представител на Република България в Съвета на Европа.
Г-жа Йотова връчи плакет на Вицепрезидента на Република България на асоциацията и училището в знак на признание за съхраняване и разпространение на българския език и култура.
Това признание ни задължава и сме убедени, че то ще стимулира и нашите ученици със самочувствие да изучават родния език и културно наследство, за да бъдат достойни граждани на модерна Европа и достойното лице на България пред света.

Снимки от събитието

gostuvane-iliana-iotova-strasbourg45 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg44 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg46 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg47 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg48 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg49 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg2 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg4 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg1 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg3 (1) gostuvane-iliana-iotova-strasbourg (1) gostuvane-iliana-iotova-strasbourg5 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg6 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg8 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg7 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg10 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg9 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg11 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg12 gostuvane-iliana-iotova-strasbourg14

« 1 на 3 »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *