Завършването на учебната 2019/ 2020 година

Българско училище „Христо Ботев”

гр. Страсбург, Франция

Уважаеми родители,

Наближава краят на учебната 2019/ 2020 година, която за всички нас – учениците, родителите, преподавателите – бе година и с празнични събития, но също и година на изпитания. Благодаря още веднъж на всички ви за участието и за подкрепата!

Получихме официално съобщение от Секция „Образование” при Община Страсбург, че до края на учебната година – 30 юни – не можем да използваме (както и всички други училища към асоциации) помещенията на Общината, поради санитарната ситуация, свързана с COVID-19. Присъствената форма на обучение ще можем да продължим от началото на учебната 2020/ 2021 г., т. е. от 1 септември 2020 г.

При тези условия не бихме могли да отпразнуваме заедно на живо края на учебната година, както го правим от създаването на нашето училище.

Удостоверенията на децата и учениците за завършено обучение при училището ще бъдат готови в началото на месец юли. Ще ги препратим по имейл сканирано, но ако някои от вас държат да ги получат в хартиен вариант преди 1 септември, моля да ме информирате. Моля също тези от вас, чието дете ще продължи образованието си от следващата учебна година в България, да ми пишете или да ми се обадите.

Децата по групи и по класове ще отбележат края на учебната година във виртуалните класни стаи, като бихме искали за края на учебната година да подготвим и видео материал с направеното от нашите ученици и да го споделим с всички членове на Асоциацията. Предлагаме да ни изпратите под формата на записи и снимки всичко онова, което децата ви са изработили и подготвили или искат да споделят с другите (рисунки, пластики, песни и стихотворения, съчинения, есета, устни послания и пр. ).

По време на коледното ни тържество обявихме, че замисляме да издадем календар за 2021 г. с рисунки на нашите ученици. Очакваме с нетърпение рисунките на нашите художници и разчитаме на тяхното въображение и талант. Молим ви да ни ги изпращате сканирани.

Ако имате въпроси и предложения, моля, не се колебайте да ни пишете или да се обадите.

Пожелавам ви здраве и успех!

С уважение,

Лидия Михова

Българско училище „Христо Ботев”

гр. Страсбург, Франция

Последвайте ни и ни харесайте: